Six Sigma

Verbeter het proces - verhoog operationele prestaties

Six Sigma is een kwaliteitsmanagement benadering om de operationele prestaties van een organisatie te verbeteren door gebreken in bedrijfsprocessen te identificeren en te verbeteren.

Six Sigma is ontwikkeld door Motorola in de jaren ’80. Grotere bekendheid van Six Sigma werd bereikt toen het grootschalig bij General Electric is toegepast en daar miljarden aan besparingen heeft opgeleverd over een periode van enkele jaren. Andere grote bedrijven zoals Xerox, Siemens, Microsoft en vele anderen zagen toen de kracht van Six Sigma en hebben het succesvol toegepast.

In de loop der jaren is Six Sigma ook buiten de industrie succesvol toegepast. Na de financiële sector, zijn nu ook de gezondheidszorg en het onderwijs Six Sigma aan het ontdekken.

Ervaren experts in Six Sigma

UNC Plus Delta heeft de beschikking over ervaren Black Belts en Master Black Belts en ondersteunt organisaties in alle sectoren en op ieder niveau bij het succesvol uitvoeren van Six Sigma trajecten.

Bent u geïnteresseerd in een nadere toelichting op Six sigma en de toegevoegde waarde die Six sigma voor uw organisatie kan hebben? Neem dan gerust contact op met UNC Plus Delta voor een vrijblijvend gesprek.

 

Wat is Six Sigma? Het boek Pitstop staat bomvol aansprekende praktijkvoorbeelden.